"In de komende weken zullen kabinet en sociale partners tot een akkoord moeten komen." Online versie
PME
 
Nieuws voor werkgevers
 
18 april 2019
foto_nieuwsbrief_werkgevers.jpg
Inhoudsopgave
Pensioenverlaging 2020 nog dichterbij, tegelijkertijd pensioenvermogen naar record
Verlagen, hoe zit het en wanneer komt er duidelijkheid?
CAO-Metalektro: afspraken over generatiepact
Online gemak door digitaal te communiceren. Helpt u mee?
Doorbelasting premie Anw-hiaatpensioen bij werknemer
Vragen van uw werknemers? Wij staan voor u klaar!
Veelgestelde vragen
Pensioenverlaging 2020 nog dichterbij, tegelijkertijd pensioenvermogen naar record
Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële positie. In dat bericht staan cijfers over onze dekkingsgraad, over de rente en over het rendement van het afgelopen kwartaal.
Lees ons volledige kwartaalbericht
Verlagen, hoe zit het en wanneer komt er duidelijkheid?
De kans neemt toe dat PME in 2020 de pensioenen moet verlagen. De beleidsdekkingsgraad moet eind 2019 minimaal 104,3% zijn om verlaging af te wenden. PME blijft met kracht kabinet en sociale partners oproepen om snel afspraken te maken over herziening van het pensioenstelsel. PME bestuurder Eric Uijen zegt hierover: "Wij doen alles wat we kunnen om onze deelnemers en gepensioneerden hiertegen te beschermen. Kabinet en sociale partners zijn zich bewust van de ernst van de zaak en weten wat ze te doen staan. In de komende weken zullen ze tot een akkoord moeten komen.''
Kijk voor actuele informatie op onze website
CAO-Metalektro: afspraken over generatiepact
In de nieuwe CAO is een afspraak gemaakt over het zogenoemde 'generatiepact'. Deze afspraak komt er kort gezegd op neer dat oudere medewerkers 80% gaan werken, 90% salaris blijven ontvangen en 100% pensioen blijven opbouwen. De zogenaamde 80-90-100 regeling. Er bestaat ook een 70-85-100 variant.

De CAO-partijen werken op dit moment de generatiepact-afspraak verder uit. Zodra dit is afgerond, neemt PME de generatiepactregeling in het pensioenreglement op. We verwachten dat dit rondom de zomerperiode is afgerond. Als de regeling klaar is, wordt u hierover door CAO-partijen geïnformeerd. Op dat moment informeren wij u via o.a. deze nieuwsbrief hoe u de gegevens aan PME moet doorgeven van de medewerkers die willen deelnemen aan het generatiepact.
laptop0.jpg
Online gemak door digitaal te communiceren. Helpt u mee?
Digitaal communiceren is sneller, goedkoper én milieuvriendelijker. Hiervoor hebben wij het e-mailadres van uw werknemers nodig. Helpt u mee?
Verwijs uw (nieuwe) werknemers naar Mijn PME. In Mijn PME kunnen zij hun e-mailadres achterlaten en hun digitale voorkeur aangeven. Uw werknemers vinden er een pensioenplanner voor het berekenen van pensioenkeuzes en hun pensioendocumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Uniform Pensioenoverzicht. En daar komt steeds meer bij.
 
partners_en_computer.png
Doorbelasting premie Anw-hiaatpensioen bij werknemer
Op het moment dat de Anw-hiaatverzekering is afgesloten, ontvangt de werknemer een verzekeringsbewijs en wordt de premie op de eerstkomende maandnota bij u als werkgever in rekening gebracht. U kunt de in rekening gebrachte Anw-hiaatpremie (indien van toepassing met terugwerkende kracht) doorbelasten op het bruto maandloon van de werknemer.
Meer weten over Anw-hiaatpensioen?
Vragen van uw werknemers? Wij staan voor u klaar!
Als uw werknemers vragen hebben over de persoonlijke pensioensituatie, dan kan een spreekuur met een pensioenconsulent uitkomst bieden. U kunt samen met één van onze consulenten een spreekuur organiseren in uw bedrijf. Kijk voor meer informatie op onze website.
Pensioenconsulenten voor werknemers
Uw pensioenconsulenten
toin-obbing-img  
Toin Obbing
Pensioenconsulent
Werkgevers
Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland.


06-43594101
toin.obbing@metalektro.nl
NEEM CONTACT OP MET uw PENSIOENCONSULENT
 
marcel-dorren-img  
Marcel Dorren
Pensioenconsulent
Werkgevers
Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

06-20544629  
marcel.dorren@metalektro.nl
NEEM CONTACT OP MET uw PENSIOENCONSULENT
vraagteken0.jpg
 
Veelgestelde vragen
Meer veelgestelde vragen
Geef mutaties door via Inzendportaal.nl
Via het Inzendportaal geeft u werknemersmutaties door. Denk hierbij aan aan- en afmelding van werknemers maar ook aan wijzigingen in deeltijdpercentages. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met uw accountbeheerder.
Naar Inzendportaal.nl
U ontvangt deze e-mail, omdat u zich heeft aangemeld voor de PME nieuwsbrief.
Facebook   Twitter
Disclaimer   |   Privacy Statement   |   © 2019 PME