Wijs hen op het gemak van online communiceren met Mijn PME Online versie
PME
 
Nieuws voor werkgevers
 
18 oktober 2018
foto_nieuwsbrief_werkgevers.jpg
Inhoudsopgave
Resultaten derde kwartaal 2018: zo zit het met onze dekkingsgraad
Vernieuwde Mijn PME binnenkort live
Aanvraagformulieren pensioen aangepast
PME magazine in aantocht
PME weer gestegen in ranglijst verantwoord beleggen
Uit de praktijk van… onze pensioenconsulent
Online gemak door digitaal communiceren
Veelgestelde vragen
Resultaten derde kwartaal 2018: zo zit het met onze dekkingsgraad
Ieder kwartaal informeren wij u over onze financiële positie in ons kwartaalbericht. Hierin vindt u cijfers over onze dekkingsgraad, de rente en het rendement van afgelopen kwartaal.
Lees ons volledige kwartaalbericht
Nieuws
partners_en_computer.png
Vernieuwde Mijn PME binnenkort live
Veel zaken regelt uw werknemer tegenwoordig online. Waarom de pensioenzaken niet? Daarom ontwikkelen wij Mijn PME een stapje verder. Een beveiligde online omgeving waarin uw werknemer inzicht heeft in de persoonlijke pensioensituatie en documenten kan bewaren. Niet alleen wordt Mijn PME tweetalig, ook is hij voorzien van een nieuwe pensioenplanner om inzicht te bieden in de keuzemogelijkheden. Weten wanneer de vernieuwde Mijn PME live gaat? Kijk op onze website. Geeft u het door aan uw werknemers? U kunt dit bericht bijvoorbeeld ook plaatsen op het intranet.
 
aanvraagformulier.jpg
Aanvraagformulieren pensioen aangepast
De aanvraagformulieren voor ouderdoms-, partner- en wezenpensioen zijn aangepast. Het aanvraagformulier voor ouderdomspensioen is nu ook in het Engels beschikbaar. De hoogte van het pensioen wordt voortaan in de brief en op het formulier vermeld. Hierdoor weet uw werknemer direct waar hij/zij aan toe is. Ook sturen wij de berekening van het nettopensioen mee. Heeft u nog verouderde aanvraagformulieren liggen? Dan kunt u deze weg doen. Uw werknemer krijgt zes maanden voor de pensioengerechtigde leeftijd het formulier automatisch thuisgestuurd.
PME magazine in aantocht
Rond 26 oktober is het weer zo ver en ligt ons magazine op de deurmat. In het magazine leest u meer over hoe PME op een maatschappelijk verantwoorde manier belegt. Maar ook leest u interviews met collega’s uit de sector.
PME weer gestegen in ranglijst verantwoord beleggen
De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) beoordeelt jaarlijks de prestaties van Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. PME behaalde als enige het maximaal aantal punten op 3 van de 4 onderdelen. Daarmee steeg het fonds van een gedeelde zevende naar de zesde plaats op de ranglijst. Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur: "Het is mooi om bevestigd te zien dat PME zich stevig nestelt in de kopgroep op het gebied van verantwoord beleggen binnen de pensioensector."
marcel-dorren-img  
Uit de praktijk van...
Marcel Dorren
pensioenconsulent
Welke premie bereken ik voor de Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (excedent)?
Ik krijg wel eens vragen over de premieberekening voor de aanvullende regeling 'Pensioenopbouw boven de Salarisgrens'. Voor een pensioenopbouw over het bruto jaarsalaris boven de salarisgrens € 73.711 tot € 105.075 (in 2018) kunt u vrijwillig gebruik maken van de aanvullende regeling 'Pensioenopbouw boven de Salarisgrens'. U sluit deze aanvullende regeling af voor een periode van vijf jaar. De regeling is een collectieve regeling; als u deze afsluit, geldt deze voor al uw medewerkers boven de salarisgrens € 73.711 tot € 105.075. U kunt kiezen uit twee opbouwpercentages; 1,55% (laag) of 1,875% (hoog). Per leeftijdscategorie van uw deelnemer hoort daar een bepaald premiepercentage bij. De premieverdeling tussen u en uw werknemer mag u zelf bepalen. Deze mag hetzelfde zijn als voor de basispensioenregeling tot € 73.711.
Meer weten over deze aanvullende regeling?
laptop.jpg
Online gemak door digitaal communiceren
Digitaal communiceren is sneller, goedkoper én milieuvriendelijker. Bovendien maakt digitale communicatie meer relevante en actuele informatie mogelijk. En bewaart uw werknemer zo alle documenten gemakkelijk op één plek. Helpt u mee? Verwijs uw (nieuwe) werknemers naar Mijn PME. Hier kunnen zij hun e-mailadres achterlaten en hun digitale voorkeur aangeven.
Helpt u mee?
 
Veelgestelde vragen
Meer veelgestelde vragen
  Ga voor meer nieuws naar onze website  
 
Wat speelt er in de (sociale) media?
via Twitter: @PME_pensioen
op dinsdag 16 oktober 2018
PME wil graag meer digitaal communiceren. Dit is sneller, goedkoper en milieuvriendelijker. Wilt u ook uw pensioeninformatie digitaal ontvangen? Geef uw e-mailadres door in Mijn PME.
volg pme op twitter
like pme op facebook
toin-obbing-img  
Toin Obbing
Pensioenconsulent
Werkgevers
Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland.


06-43594101
toin.obbing@metalektro.nl
NEEM CONTACT OP MET uw PENSIOENCONSULENT
 
marcel-dorren-img  
Marcel Dorren
Pensioenconsulent
Werkgevers
Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

06-20544629  
marcel.dorren@metalektro.nl
NEEM CONTACT OP MET uw PENSIOENCONSULENT
Geef mutaties door via Inzendportaal.nl
Met Inzendportaal.nl geeft u diverse werknemermutaties door, zoals indienst- en uitdiensttredingen en dienstverbandwijzigingen. Bij vragen, neem contact op met uw accountbeheerder.
naar Inzendportaal.nl
U ontvangt deze e-mail, omdat u zich heeft aangemeld voor de PME nieuwsbrief.
Facebook   Twitter
Disclaimer   |   Privacy Statement   |   © 2018 PME